In opdracht een schilderij laten maken

Het is soms mogelijk een schilderij in opdracht te laten schilderen. Ik schilder alleen in opdracht na aanleiding van een schilderij dat ik reeds gemaakt heb, maar bijvoorbeeld te groot/ klein is voor de plek waar u het schilderij wilt hangen. Of u heeft specifieke kleuren die u mooi vindt en graag in het schilderij zou terugzien. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden van opdrachten gegeven om u een idee te geven wat mogelijk is.

!!! (Als u een schilderij in opdracht wilt laten maken in de serie 'kleurmoza´eken' is het mogelijk hierin persoonlijke details te laten verwerken. Te denken valt aan een fotootje, klein voorwerp, steentje, stukje stof, geschreven tekst etc. met een voor u speciale betekenis. Het schilderij kan voor u zelf bedoeld zijn, maar kan ook een zeer bijzonder en persoonlijk kado voor iemand anders zijn. Zoals een kado van de kinderen voor het 40-jarig huwelijk van hun ouders. Of een kado van alle vrienden voor het bruidspaar. Of een nagedachtenis na het overlijden van iemand die u dierbaar is. Als u meer hierover wilt weten klik dan hier)

 

Voorbeeld 1: mijn klant viel voor het schilderij 'Wild Orchids', maar wilde graag een langwerpig schilderij. Ze hadden op mijn website het schilderij 'Bloesem' gezien dat ze wat afmeting en vlakverdeling erg aansprak. Ze vonden de kleuren van 'Wild Orchids' mooi maar de compositie van 'Bloesem'. Toen heb ik voor ze een schilderij in opdracht geschilderd a.h.w. 'Wild Orchids meets Bloesem'. 

Uitgangspunt waren de kleuren van dit schilderij ('Wild Orchids', 100 x 100 cm, olie en gemengde techniek op linnen): 

En de compositie en afmeting van dit schilderij ('Bloesem', 140 x 100 cm, olie en gemengde techniek op linnen):

 

En dit is het schilderij dat ik in opdracht heb geschilderd (140 x 100 cm, olie en gemengd techniek op linnen):

 

Voorbeeld 2: mijn klant vond 'Lavastroom' een heel mooi schilderij. Hij wilde alleen graag een veel groter schilderij, minder goud, en had de wens om de bijzondere kleur rood van zijn stoel in het schilderij te laten terugkomen. In eerste instantie moest ik mijn kunstenaarsego even wegslikken bij het horen dat mijn schilderij moest 'matchen' bij een stoel. Maar ik heb nog nooit zoveel te danken gehad aan een opdracht als deze, aangezien ik inmiddels verslaafd ben aan die specifieke kleur rood.

Uitgangspunt was dit schilderij ('Lavastroom', 100 x 100 cm, giethars en bladmetaal op linnen):

 

 

En dit is het schilderij dat ik in opdracht heb geschilderd ('Lavastroom II', afmeting 140 x 140 cm, giethars en bladmetaal op linnen):

 

En zie hier het resultaat in het interieur:

 

Voorbeeld 3: mijn klant was helemaal weg van de serie 'kleurmoza´eken'. Alleen zijn deze kleurmoza´eken geschilderd in hele felle kleuren wat niet haar kleuren zijn. Haar kleursmaak is veel zachter. Zij heeft voor mij haar smaak gevisualiseerd door een collage te maken van allerlei plaatjes die ze uit magazines had gescheurd om mij zo duidelijk te maken welke kleuren zij mooi vond. En ook hier ging op dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Het was voor mij meteen duidelijk wat zij voor ogen had. Ook wilde ze een verticaal gericht schilderij. 

Uitgangspunt waren de compositie van een duidelijk centraal hart zoals in dit schilderij uit de serie kleurmoza´eken ('De Middeleeuwen', 160 x 100 cm, olie en gemengde techniek op linnen):

Gecombineerd met de wat lossere stijl en persoonlijke elementen van dit schilderij ('Geluk', 140 x 100 cm, olie en gemengde techniek (waaronder foto's en stukjes stof) op linnen):

 

En dit is het schilderij dat ik in opdracht voor haar geschilderd heb ('voor Miranda', 100 x 140 cm, olie en gemengde techniek op linnen):


TERUG